De Jetpack plugin in Wordpress geeft een 'site_inaccessible' foutmelding.

Antwoord Jetpack roept het bestand xmlrpc.php in Wordpress aan. Dit bestand wordt standaard geblokkeerd op onze servers omdat het massaal door hackers misbruikt wordt voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen (zie ook https://www.trustwave.com/en-us/resources/blogs/spiderlabs-blog/wordpress-xml-rpc-pingback-vulnerability-analysis/).

U kunt deze protectie omzeilen door onderstaande regels aan het .htaccess-bestand van de website toe te voegen. Het connecteren zal daarna wel lukken.

<FilesMatch "^(xmlrpc.php|wp-trackback.php)">
Require all denied
Require ip 192.0.64.0/18
Require ip 209.15.0.0/16
Require ip 66.155.0.0/17
ErrorDocument 403 "Sorry, you are not allowed to view this page!"
</FilesMatch>

Tevens zouden we willen adviseren om de 'disable-xml-rpc-pingback'-plugin te installeren, deze voorkomt dat uw Wordpress-website wordt misbruikt voor het uitvoeren van een DDoS-aanval: http://wordpress.org/plugins/disable-xml-rpc-pingback/.

Artikel details
Artikel ID: 172
Categorie: Scripts en CMS
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.1/5.0 (9)