Kennisbank
123-webhost > Kennisbank overzicht

Zoeken:


Hoe kan ik mijn bestaande emailaccount migreren bij een verhuizing?

Antwoord Bij het verhuizen van uw domeinnaam en website is het vaak de bedoeling dat uw e-mail meeverhuisd wordt, bij voorkeur in dezelfde mappenstructuur als in uw huidige emailaccount. De oplossing hiervoor is zowel het oude e-mailaccount als de nieuwe in IMAP aan te maken in uw mailprogramma. Dit zorgt ervoor dat het verhuizen van al uw mail en de mappenstructuur in een paar stappen kan worden geregeld:

1. Log in in het DirectAdmin-controlpanel en maak hetzelfde emailadres aan als het huidige bij uw oude provider.

2. Voeg het oude emailaccount toe in uw mailprogramma als dit al niet is gedaan. Als het account nog toegevoegd moet worden, zorg er dan voor dat het een IMAP-verbinding is.

3. Voeg het nieuwe email account dat in het controlpanel werd aangemaakt toe in uw emailprogramma. Zorg ervoor dat dit ook een IMAP-verbinding is.

4. Sleep in uw mailprogramma vervolgens alle mappen en eventueel losse e-mails van het oude naar het nieuwe account.

Alle mappen en emails worden nu verhuisd en geupload naar onze servers. Afhankelijk van de hoeveelheid email kan dit even duren. Onderbreek dit proces niet! Na enige tijd is alles overgezet op uw nieuwe emailaccount en staat de email op onze servers. U kan daarna het oude email account opzeggen en/of verwijderen uit uw mailprogramma.
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 171
Categorie: Email
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.8/5.0 (21)

 
« Ga terugAlgemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Prijzen in euro en exclusief btw tenzij anders vermeld.