Welk commando dien ik in te geven om een php-script via cronjob te laten werken?

Antwoord Om een php-script via cronjob te laten werken dient u onderstaand commando in te geven (let op de spaties!):

/usr/local/bin/php /home/username/domains/domeinnaam.nl/public_html/script.php >> /dev/null 2>&1

Cronjobs

U dient daarbij 'username', 'domeinnaam.nl' en 'script.php' aan te passen aan uw eigen situatie.

Indien het script in een submap staat dient u deze submap ook te vermelden in de url (vb. /home/username/domains/domeinnaam.nl/public_html/submap/script.php)

Echter kunnen niet alle scripts op deze manier via een cronjob worden aangeroepen. Werkt de cronjob niet doch lukt het uitvoeren wel als u het script aanroept via de browser? Probeert u het dan met onderstaand curl-commando, waarbij u het volledige commando wijzigt in

curl http://www.domeinnaam.nl/script.php >> /dev/null 2>&1

De cronjob bootst op die manier het aanroepen van het script via de browser na.

Artikel details
Artikel ID: 131
Categorie: Servers en sitebeheer
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.4/5.0 (28)